2024-04-02 201 浏览
同朋友系奥运附近既商场行完街,想揾附近无咁贵既野食。我哋就谂住出去揾下唔系商场既餐厅,一系西九汇落去,就见到呢间餐厅既野食几吸引,价钱又唔贵 就决定一试😽🟠水门鸡饭($54)鸡件份量好多,亦都好有鸡味,配搭埋香辣醒胃嘅酱汁,非常好食 🐵而个汤入面有冬瓜,亦带浓厚嘅胡椒味,饮完一啖来再接一啖🤗🟡清汤腩船粉($50)呢个船粉可以拣哈同既粉,我同朋友就拣左金边粉。碗粉入面有萝卜、牛腩同牛筋。食之前即刻试左个汤先,牛味都几重,几好饮,而金边粉爽滑Q弹,牛腩同牛筋都恰到好处👍🏻🟢烧原只鱿鱼($45/2串)呢个原只鱿鱼,一开始我地以为睇错价钱,但$45蚊竟然有2串,仲要黎到,串鱿鱼都唔系细。一食既时候,简直惊喜到,鱿鱼仲可以保持到好多汁,但又带d焦香味🤤系性价比极高🤠🔵泰式腩仔($52)通常都系见既都系烧猪颈肉,见到有腩仔,就叫黎试下🤔碟腩仔黎到,完全惊艳到我地,一入口完全做到外皮脆,但肉质超嫩滑同juice😋配合埋辣辣地既汁,超快就清哂成碟🤡🟣串烧($14/串)(3串起)串烧有鸡肉,有猪肉,食落好多汁,非常惹味🤓配搭颜色非常吸引嘅沙嗲酱,而个酱带有浓香嘅花生味。另外,亦可选择由青瓜洋葱形成嘅酸甜

🟠水门鸡饭($54)
而个汤入面有冬瓜,亦带浓厚嘅胡椒味,饮完一啖来再接一啖🤗

🟡清汤腩船粉($50)

🟢烧原只鱿鱼($45/2串)

🔵泰式腩仔($52)

🟣串烧($14/串)(3串起)
串烧有鸡肉,有猪肉,食落好多汁,非常惹味🤓配搭颜色非常吸引嘅沙嗲酱,而个酱带有浓香嘅花生味。另外,亦可选择由青瓜洋葱形成嘅酸甜汁,非常开胃🤩

环境方面:餐厅装修够明亮,枱面亦够大,同朋友可以慢慢享受

服务方面,虽然餐厅无加一服务费,但职员都好亲切有礼,而且请佢地帮忙都好快手😝

地址:大角咀樱桃街38号西九汇地下4A-B号舖