2024-06-19 197 浏览
前几日返大陆有经过呢间小店,但太多人无入到去,唔讲唔知原来已经杀到香港!唔同时段有唔同超值套餐,整体价钱当然会比大陆贵,但喺香港嚟计真系好抵食。朋友唔太识得辣,要咗个葱油拌面share,估唔到有惊喜,好大一碗,捞埋下面嘅配料同调味真系几好味㗎。我哋仲加咗青菜同卤蛋,多啲配料好食啲。另外有个抄手,份量比想像中多,汤底清甜,粒粒饱满,细食嘅一碗已经可以好饱。小食方面我最钟意葱油饼,微微脆身,内里软糯,而且完全唔油,自己一个人可以食晒😂 第二就系只鸡,半只份量,皮够薄,肉质几滑,性价比超高。炭烤腿肉串都唔错,点埋酱汁更惹味。小店有提供多款饮品同甜点,我会推介酸梅汤,偏甜多过酸,但食呢啲嘢真系好解渴。朋友就钟意白玉厚椰乳,话饮落顺滑越饮越过瘾。甜品要埋琥珀冰粉,见唔少人点,又冻又甜为呢餐作个完美总结。