2016-03-07
2072 浏览
今日同friend四人一齐去左school food,因为谂住食完尼一餐再去抹茶馆食甜品,所以唔谂住叫太多,我地叫左韩味炸鸡拌大葱沙律,香浓汤拉面,厨师卡邦尼年糕,仲有红叶花卷,四份一齐share,野食上齐之后觉得太少啦!果碟好大,但系野食真系好少,所以加左牛肉拌饭。炸鸡第一个上,唔热,觉得好油,好耐冇食炸鸡所以觉得可以解馋,但系坦白讲真系麻麻地跟住厨师卡邦尼年糕,有一个小辣椒,但系好似完全唔辣,碟很大,除左年糕仲有粉丝洋葱同培根,但系年糕唔多,一个人食两三旧就冇了,剩低都系培根,但系我知培根高热量冇乜营养,所以冇乜人食,仲剩低好多高热量几白汁,都几好味既,不过量太少汤拉面同自己系惠康买一包韩式辛拉面自己煮冇乜区别,加左泡菜,ok喇,但系自己整5蚊就可以搞定,尼度要62蚊,好似冇乜意思,算喇,朋友聚会,最紧要系大家开心红叶花卷总体唔错,份量也够,红色系红菜头染色,中间包住蟹柳,唔错!最后上既系之后加既牛肉拌饭,只碗超大,拌饭系入面比人感觉很少,可能果阵时我地已经差唔多饱啦,所以份量ok,加左酱,小小辣,几好味,正!下次去值得再食总之,school food 系我地大学生之间比较兴既一间
总之,school food 系我地大学生之间比较兴既一间餐厅,四人一共422.4,人均百几蚊,难得食一次都OK,不过欢迎大家推介我性价比更加高几韩式餐厅~
韩味炸鸡拌大葱沙律
厨师卡邦尼年糕