2018-08-01
1942 浏览
心血来潮想食自助餐, 望下手表已经成七点,如果食贵价自助餐好似好蚀, 于时不停做功课 ,揾下有冇平靓正嘅buffet。灵机一触谂起新蒲岗有间隐蔽嘅酒店, 即管上网揾下资料, 原来呢间叫九龙贝尔特酒店, 入面有一间buffet,openrice 订咗有六五折 , 计埋加一大概三百零蚊,于是马上用手机订枱。入到去已经七点九,快啲食回本钱食物先, 我系唔食生嘢嘅 ,主攻熟嘅蟹脚, 而我朋友就食即开生蚝。 即开生蚝都好新鲜, 蟹脚都好鲜美, 食完一轮先再去睇下有咩食。另一个汤我就非常之推介,好鲜甜热辣辣, 里面仲有螺头,我一共饮咗两盅。呢一个天妇罗区呢, 有软脚蟹、有番薯、青椒, 我就觉得好一般,比较油。旁边都有生滚粥, 材料有少见嘅龙虾、鲍鱼、瘦肉、皮蛋…… 我就叫咗龙虾鲍鱼皮蛋粥, 我式粥底比较杰, 材料少少,粥就多多, 有啲失望。呢个墨西哥海鲜芝士薄饼,要特登order煎五分钟, 见住啲芝士溶出嚟, 口水都流埋, 可惜啲海鲜好鍟, 食欲大减。呢个我鸭肝煎得好香, 佢会配埋一块加拿饼畀你。 但成日都要排长龙 ,而且分量好少, 想食就要预早啲去排。甜品方面,有蛋糕、H牌雪糕,凉粉、豆花、啫喱
甜品方面,有蛋糕、H牌雪糕,凉粉、豆花、啫喱糖…… 钟意食甜品嘅我大部分都试咗 , 凉粉配红豆 好味道 ,豆腐花又热又滑 , 啫喱糖淋到一pet pet要扣分, 芒果拿破仑 不过不失,试下无妨。 最出色系窝夫, 热辣辣加自选配料, 但得一部机, 每次只出三、四块, 又系成日排长龙。
总括嚟讲,一个三百几蚊嘅自助晚餐都好ok, 因为佢都有嘢玩, 小朋友可以打发时间。 改善之处就系附近冇泊车位, 都要去工厂区揾停车场泊位。