2018-08-04 53 浏览
星期六整完指甲就约左个旧同事食下饭聚下,咁岩我又系荃湾整指甲,于是我地就决定系荃湾揾野食,行下行下揾到呢间叫爆丼丼既日式小店,我地决定入去试下先,由于食饭时间,店入面已经满座,职员好快安排我地入座,职员好快送上2杯热茶,一打开餐牌,款款都好想试下,我地叫左黑豹墨汁乌冬同极上生鱼丼share食,乌冬同丼都包左碗面豉汤,5分钟后,职员就奉上面豉汤,一般坊间既面豉汤都只系得海苔同豆腐,而呢间就有埋豆卜,都几好,再过5分钟后丼可以有得食,卖相很不错,海胆好鲜,带子唔系好薄好细块个种,牡丹虾啖啖肉好鲜甜,三文鱼好肥美,这个饭系真心推介,乌冬大约等左10分钟左右已经有得食,第一啖饮下个汤底,比较淡味,有点似清鸡汤,叉烧无唛肥肉,赞,乌冬都好入味,但由于个汤底,所以整体就比较失望,由于店铺比较细,所以食饱我地都转地方慢慢坐,但下次我会选择再次试下其他丼

2018-07-29
  • 极上鱼生丼