话说近三年前,我同两个老死想去九龙城呢个老地方,食下回忆同好西,揾下揾下就揾到呢一间好野 C.K. Bistro,直到三年后我呢个懒人都一直心挂挂,决定打番一篇好评支持🤣前菜,正常货色但胜在有心思,每一样都唔难见难揾到,但系店家会有心思同你摆靓,用冰镇住,即使吹水倾耐左都唔会因为咁而失真大虾南瓜汤,我记忆中最深刻的一样菜式,好饮到我地三个会抢人地个碗黎饮🤣龙虾阔条面,个汁较得好好,印象最深刻系佢会帮你拆左蚶肉出黎,唔驶食得麻烦唔记得左咩肉,好似系羊肩,但我记得个薯熔同成碟𩠌系好好味的烧大虾,同样地系配菜令我印象更深刻,可能系因为平时我系一个好著重主菜质素的人,而C.K. Bistro的配菜质素系少有地令我眼前一亮,而令我记得咁入心奶冻 & Macaron,记得唔只一粒Macaron但比我地另外两个朋友已经偷食左,所以图片只有一粒😂可惜当晚我地去食既时候露台已经比人坐满,无得出去一边睇住街景同月光黎食晚餐总括而言,值得一去 甚至可以考虑作为 庆祝纪念日的餐厅

唔记得左咩肉,好似系羊肩,但我记得个薯熔同成碟𩠌系好好味的

总括而言,值得一去 甚至可以考虑作为 庆祝纪念日的餐厅
2017-08-17