🍽🍶🥟🫕🍻🍢🥩🍮🍜🦐🐟🍙🍡🥗焱一居酒屋真系好新净,环境整洁,原来啱啱开业而且仲有外国人棒场。👱🏻‍♂️鲗鱼涌站行2分钟就到!服务质素超高,老板(日本师傅经验超过20年!) 仲有主动出嚟同我哋打招呼,问我哋唔食乜嘢,推介我哋菜式🤣首先试咗「香脆牛蒡蕃茄沙律」($45),口感独特。牛蒡加蕃茄俾人嘅感觉好新鲜,牛蒡炸得香脆,配上自家醋汁。口感丰富。🥗各款串烧中,🐷白金豚肉花($28)系必试,猪肉花好嫩滑,每一口都伴随住丰富嘅肉汁,表面金黄,肉质半肥瘦,真系好适合作为下酒菜。🍶而家餐厅做紧日本清酒2小时 $128/放题🍶❣️日本盛/黄樱/松竹梅/尾张南山任饮,钟意嘅朋友一定要去呢间居酒屋试吓!「开边鸡翼」($22)、🐔「鸡软骨」($22)、「三文鱼腩」($38)、🥒「翠玉瓜」($18) 全部出面都烧到啱啱好,金黄酥脆,外脆内嫩,非常好食。尤其系三文鱼腩,好多omega 3🐟😂「虎虾浓汤乌冬」($68)虎虾浓汤乌冬个汤好清澈,但系同时亦keep到鲜虾味道既浓郁,就好似食晒只虎虾咁。同时,佢用咗日本手打嘅乌冬面,个质感好弹牙,好有口感。一碗汤加返啲乌冬,真系令人食完就想再嚟一碗!最亲切嘅真系feel到

🍽🍶🥟🫕🍻🍢🥩🍮🍜🦐🐟🍙🍡🥗

「虎虾浓汤乌冬」($68)

最亲切嘅真系feel到老板创业嘅初心🫰🏻