2023-12-25
临近圣诞想同朋友食餐好啲,记得之前食过呢间日式烧肉,牛肉质素高,而且坐得舒服,所以今次决定再去食。餐牌上有好多款唔同嘅套餐可以拣,全部都系任食,今次我就试吓Course D ,包含六款日本黑毛和牛同埋海鲜,一定够晒丰富!一坐低拣完套餐,店员就会将〈是日黑毛和牛精选〉同埋〈黑毛和牛四款盛合〉,前者是日精选和牛系里脊肉,油脂分布非常平均;后者和牛盛合就包括有牛肋肉、里脊肉、一口牛同埋肉眼,可以一次过四晒唔同部位嘅和牛,啱食边款之后仲可以单点任食!头盘有点止啱啱两份肉咁简单,仲会有质素劲高,而且有店员亲自帮手烧嘅〈日本A4和牛西冷〉,店员掌握嘅火候真系啱啱好,一烧完即刻食,入口嫩滑而且油脂感啱啱好;另外仲会有〈海鲜三款盛合〉,即系原只鱿鱼筒、青口,同埋虾,最推介系鱿鱼筒,弹牙得来又唔会太靭,洒上即磨海盐同胡椒,够晒风味!食完头盘已经觉得好满足,我哋仲嗌咗好多其他可以任食嘅项目,肉类方面我会推介炙烧牛外横膈膜,厨房会预先将牛肉只烧过,上枱后其实已经可以即刻食,肉质好嫩滑,沾上少少芥辣,更加提升味道。另外博切牛舌芯亦都系另一款推介嘅项目,口感爽口,几唔错!套餐132款食品,包括唔同种类嘅小食、猪
套餐132款食品,包括唔同种类嘅小食、猪牛鸡肉、海鲜、冷食、热食、蔬菜等等,出面嘅自助吧仲可以挑选沙律、饮品及甜品等,真系非常抵食!