2022-08-10 1418 浏览
呢间餐厅主打中西fusion菜,将亚洲风格融入西式菜式,几有创意又唔系过分花巧,我钟意佢踏实嘅风格,而且价钱亲民,一个午餐都系三百几蚊,性价比完胜。首先送上嘅系小法包,冇乜特别,不过佢嘅紫菜豉油牛油真系好有亚洲风味,而且紫菜味非常突出,好有噱头。头盘可以二选一,分别有吞拿鱼他他同埋醉鸡卷。先讲醉鸡卷,鸡应该系用雪藏鸡,唯一败笔系食到有雪藏味,不过佢嘅花雕杞子系以啫喱形式呈上,好有特色。第二个头盘系吞拿鱼他他,加上麻油吊味,仲有姜葱伴碟,味道非常得人中意。蘑菇汤系佢第二个头盘,蘑菇汤除咗用西式蘑菇之外更加有冬菇,加上白松露油,好饮!主菜三选一,分别有西冷,日本猪柳,同埋Barramundi 。西冷牛肉味浓郁,伴碟配有花椒汁,白莴笋亦都非常特别,成个dish非常惹味。日本猪柳略嫌比较肥美,不过佢嘅side dish非常出色,除咗有椰菜仔之外,更加有西兰花蓉,芦笋,柚子gravy ,beetroot汁等等,好有惊喜。慢煮barramundi,睇落虽然冇乜特色,但系本人觉得系三个主菜中最出色嘅一个,鱼肉非常嫩滑。总括而言,呢间餐厅真系好有惊喜,中西合璧得恰到好处,每张食材都恰如其分,可以充分欣

总括而言,呢间餐厅真系好有惊喜,中西合璧得恰到好处,每张食材都恰如其分,可以充分欣赏到佢哋食材嘅特色之处,互相辉映。
2022-08-10