2019-04-30
今日同男朋友都ot,原本book左嘅餐厅食唔到,返到嚟元朗见岩岩好宵夜时段,又讲左好耐想嚟朝圣下悟空,左思右想下就入左去啦。就咁睇宵夜餐好似几抵咁,我地嗌左个B餐外再加左个五品菇菇同四片牛舌。跟住就系今晚嘅重点....因为要点腹胸肉先会有纪念品送,所以就一定要叫啦!呢个系宵夜餐牌点左嘅嘢食,牛角啲肉一直有保证,所以都好好食嘅。个餐包两杯饮品,牛角特饮我觉得偏甜,而男朋友个乳酪特饮呢佢就话冇味,好似普通梳打水咁。然后重点嚟啦,呢个腹胸肉会跟三个汁,第一个系辛辣汁,唔系真系好辣,唔太食得辣嘅人都食得到;第二个系蜜糖芥末,我觉得佢同「金拱门」嘅麦乐鸡酱一样,但用嚟点牛肉又几夹;最后就系睇落好核突嘅菠菜汁,出奇嘅好味,咸咸地咁唔会有草青味,所以唔好俾佢外表呃左,它很丑但很夹味。重要嘅系佢有我只手咁长👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼呢个肉嘅质感真系好软腍,就算烧耐左都唔会”un” 真系好好食,绝对系食过返寻味。到最后当然有嗌返个代表住悟空爷爷嘅四星球啦。上到嚟有啲失望,因为都几求其下,但影相出嚟效果又ok㖞😂真系滤镜的重要性。佢系云尼拿雪糕嚟,个雪糕质感有啲黏,应该系重奶油嘅效果。上面就系似芬达汽水味嘅啫喱
重要嘅系佢有我只手咁长👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
佢系云尼拿雪糕嚟,个雪糕质感有啲黏,应该系重奶油嘅效果。上面就系似芬达汽水味嘅啫喱,我觉得个啫喱几好食,同埋佢都做得比较硬身。
最后当然要show下我今餐饭嘅目的啦🤣
其实我觉得佢个宵夜时段咁样食仲贵过我正常时段嚟食信用卡优惠餐,信用卡餐有晒沙律前菜肉类海鲜蔬菜饮品,两个人埋单都系500蚊左右,包你饱。
但呢个宵夜餐食完,男朋友大人话佢品饱,仲要系600蚊埋单,不过贵左都冇办法,因为今餐嘅主角品系食物,而系悟空🤣