2018-11-27
香港步伐急速,平时食饭好似食快餐咁,一食完就比人赶想揾个位Hea 下,睇下书,做下野只谂到Starbuck或者图书馆但原来闹市中都有一个落脚点比我地好好地放空下,就系以Post Office 为主题既邮意Cafe 分左3个区域,有卡位,塌塌米Cushion 位同Post Office,每区都会有插头,可以带埋电脑慢慢做野,唔惊冇电温馨小提示,呢到系自助形式,所以你唔好期望有人会serve 你。你需要自己揾位,买飞再拎野食,食完要自己收拾好碗碟,分类好。我今次拣左Cushion 区坐,留意番,如果你同有啲年纪既朋友仔黎,最好坐番卡位,因为年纪大,坐得耐塌塌米会脚痺Cafe 必食 All Day Breakfast($88)超丰富呀,有牛角包,肠仔,沙律,炒蛋,烟肉,杂菇同蕃茄,呃like 必点一份比到你全日满满既力量‼️我钟意佢既牛角包,牛油味香,外脆内软,其他食物都好好味另外仲叫左蜜桃巴拿马火腿水牛芝士沙律($98)又系好eyes catching 既野食,颜色好丰富,令人胃口大增巴拿马火腿配上芝士碎好夹,再夹住蜜桃食,比系夹住蜜瓜更清新另外沙律配黑醋汁好开胃另外仲试左有机柠檬姜茶($5
另外仲叫左蜜桃巴拿马火腿水牛芝士沙律($98)
巴拿马火腿配上芝士碎好夹,再夹住蜜桃食,比系夹住蜜瓜更清新
另外沙律配黑醋汁好开胃
另外仲试左有机柠檬姜茶($58)
饮落有淡淡柠檬同姜味,好顺喉,唔驶惊姜味会好辣,所以注重养生既可以试下佢既花茶
另外Post Office 区放左唔少精品,睇岩仲可以买走
仲有书架可以借书睇添
如果你想揾个地方好好写意悠闲一日,我好推介你黎呢到慢活下,而且消费唔高