2024-03-14
今日早放自己黎享受下me time,呢度既环境都系日式风味嘅装修,而且有露台,全部都系卡位,坐得好舒服!我叫佐一个味噌慢煮A5和牛腱,金黄色既味噌汤味道香浓,和牛肉质纯美,慢煮嘅方法令到肉质更加软腍,更加食得出牛肉嘅肉香,系入口即溶既口感!而且成个锅热住咁上枱,加上其他配料,味道更加鲜味!天冷嘅时候,食一碗暖笠笠嘅味噌慢煮A5和牛腱,真系一大享受😌。首先,呢碗汤啲色泽🌟就已经吸引到人,浅啡嘅汤底透出一棱浓郁嘅味噌香味,令人食指大动。汤口一入口,香浓嘅味噌同和牛嘅鲜味完美结合,咸香中带有微微嘅甜味。A5和牛腱质地软熟得黎唔失弹性💪,每一啖都感受到肉嘅细致同层次;肉汁亦都渗透入汤中,令每一啖汤都饮到最正宗嘅和牛精华。随著温暖嘅汤流入口腔,啲腱肉慢慢嘅在舌尖上散开,彷佛系一场味蕾上嘅舞蹈🕺。即使系细细一块,都足够留住佢嘅独特滋味。蔬菜嘅清甜,同腱肉嘅浓香形成鲜明对比,又为整体味道带来一抹清新。享受完呢碗和牛美馔后,仲会有一阵温热嘅感觉在肚中慢慢蔓延,好似夏夜里那一点点萤火🔥一样,暖意悠长。😊呢一刻,就连周遭嘅环境似乎都变得格外温馨,令人完全放松落来,享受呢一片刻嘅闲适时光🌸。同时呢个餐有茶碗
同时呢个餐有茶碗蒸,沙律,前菜,汤,饭, 甜品,咖啡,超级丰富,一个人食份量岩岩好,和牛配上日本珍珠米煮既白饭味道真系更加好呀!