2021-05-22
系红磡想食日式pancake 嘅选择唔多之前上网见到呢间& green cafe 啲相好似几四正,所以今日突登走过嚟试吓!我哋大概一点钟左右到步现场都坐满咗8 成人,事先无得book位。佢系free seating既,行入去见有位岩就坐低今日无乜位拣,坐正个风口位,就算系炎炎夏日都未必顶得住现场咁冻😆呢间cafe 提倡自助回收碗碟返station,可能系咁嘅缘故,所以店员未必会等食客走咗就清洁枱面。系我哋坐低嘅𠮶张枱上面,仲发现有两粒上手剩低嘅饭粒系到,呢到有少少扣分。原来pancake 只会系星期六、日先供应点餐果阵店员表示pancake 要等30 分钟 (最后要40 分钟先出到炉)咁我哋谂住无乜所讲所以都照叫嚟试另外再叫多咗份铁板烤鸡三文治🥪但估唔到连三文治都要等25 分钟先上到枱相信呢间系慢活cafe,厨房唔会同你快做。 如果你果日十分肚饿的话就建议揾其他地方食嘢喇! 系等紧嘅期间如果太闷可以系现场睇吓佢啲书/ 杂志。我睇咗本日文写既行山路线推介(利伸:小编唔识日文,主要系睇相多同佢仅有嘅汉字) 讲返重点食物嘅质素都唔错,无令我哋失望包包好松软可口,夹住淡淡牛油香味烤鸡仲会有啲啲
我哋大概一点钟左右到步
现场都坐满咗8 成人,事先无得book位。
佢系free seating既,行入去见有位岩就坐低
原来pancake 只会系星期六、日先供应
咁我哋谂住无乜所讲所以都照叫嚟试
另外再叫多咗份铁板烤鸡三文治🥪
但估唔到连三文治都要等25 分钟先上到枱
相信呢间系慢活cafe,厨房唔会同你快做。
如果你果日十分肚饿的话就建议揾其他地方食嘢喇!
讲返重点
食物嘅质素都唔错,无令我哋失望
Teriyaki chicken sandwich salad
包包好松软可口,夹住淡淡牛油香味
烤鸡仲会有啲啲肉汁,配埋啲用酱汁煮过既配菜一齐食好有层次感。
不过星期六、日就无set menu 叫
无咗野饮。以$72 嘅价钱嚟计性价比只属中等。。。
Pancake with homemade berries sauce
至于个pancake 虽然真系等好耐
但口感方面,佢松软得来𠮶边仲会有少少脆口
自家制既红莓酱汁唔会太甜,恰到好处,系另外值得称赞嘅地方。唔会抢晒主角既焦点之余,仲充分发挥到food pairing ge 效果。拼埋啲cream 一齐食一啲都唔会觉得腻。