Drink and eat系我嘅life goal🫡 呢间法国菜餐厅名嘅意思就系drink and eat,餐厅用餐环境同餐单设计简朴,正正反映出法国嘅minimalism🤍今次weekend到访都有set lunch,前菜同朋友都拣咗菠萝烤鸡沙律🥗用咗醋同橄榄油调味,食落去新鲜爽脆,加埋菠萝都甜,同埋少少芝士,整体嚟讲系出色嘅🫡 另外附送嘅法包用牛油烘过,表面微脆,包体软熟,包控approved🥖主菜自己就拣咗法式油封鸭髀 ($168) 鸭髀表面烤到好焦脆,鸭髀肉入面都唔会好干柴,加埋honey mustard 酱几夹😛 朋友拣嘅烤猪里脊 ($178) 都够嫩亦够肥美,不过略嫌可以多少少dressing🤪跟餐可以拣餐饮或者系自制班戟,估唔到佢个甜品咁出色🫣 crepe皮边有少少脆,中间好软熟,包住啲杏仁片同dressing个口感同味道都好正٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و自己拣咗berry dressing 觉得同crepe好夹🍓lemon sugar都唔会好酸,几清新🍋总括嚟讲,呢到环境舒适,waitresses 都系外国人,成个用餐体验有种系法国小餐馆享受生活嘅感觉🐾

• 法式油封鸭腿
  • 自家制法式可丽饼