2021-11-11
平日放假带阿妈做文青一天,喺上环繁华嘅街道,小店Cafe 十分适合食个悠闲早餐。一入到餐厅,职员十分友善,问我们堂食或外卖。拣咗个靓位,拣完食乜之后行去收银点餐。环境都十分优美,木系装饰,我钟意。食早餐当然要试下signature breakfast, 十分惊喜,每一件都食得岀用心制作,肠仔和烟肉都煎得好香,一啲都唔油腻,牛角包都好松软,软林林暖笠笠好好食。开心同阿妈一齐黎,可以同佢一人一半,试埋佢拣的Parma ham Big Benedict. 个酱整得超好食,配Parma ham 超好香,我忍唔住两三啖就已经食晒.黎到cafe点可以唔叫咖啡,杯 latte 都好香咖啡味,奶同咖啡嘅比例刚刚好。我当然要冻饮啦,Golden Lemon Fizzy, 卖相已经好吸引,一饮落口十分有惊喜,有汽汽水配上枫蜜加上柠檬, 十分清新。好彩嚟得早,食完之后12点几都已经好多人。
好彩嚟得早,食完之后12点几都已经好多人。