2024-12-07
今日难得放假,带屋企人去西贡行吓食吓,买下海鲜。行得耐好攰啦,行到去西贡嘅MW hotel,见到MSquare餐厅,感觉好舒适,所以我哋就入咗去。餐厅环境开阳,设有落地玻璃,日光可以映照到成间餐厅,非常舒适。座位宽敞,设有大萤幕,可以让食客睇到唔同嘅球类活动频道,想像到晚上嘅话应该系好有气氛。餐厅外系一条好长好靓嘅海滨长廊,可以饱览到整个海滨景色,用餐后慢慢散步,非常悠闲。🩵Lobster Brioche Roll $210呢一道美国龙虾牛油软包,超级吸引!以自家制嘅牛油软包,夹住龙虾肉及柠檬胡椒沙律酱。牛油软包焗到脆卜卜,牛油味超香,外脆内软。龙虾肉厚实,啖啖肉,充满肉汁及鲜味。柠檬胡椒酱,酸酸甜甜,同龙虾肉非常夹,口感相当丰富,胃口大增。伴碟嘅沙律菜新鲜,平衡返龙虾包嘅油腻感,带有清爽感觉。🩵Mussels Pot $176以茴香,洋葱及忌廉煮嘅蓝青口,香味四溢!蓝青口份量十足,只系嗌咗半份,都咁大锅!青口口感香滑,肉质爽口,带有咸香味道。伴碟嘅长条型面包烟烟韧韧,好似薄饼嘅口感,沾上忌廉汁同吃,非常滋味。🩵Tiramisu Pancake $139两层嘅班戟非常厚,入口充满蛋香,
🩵Lobster Brioche Roll $210
🩵Mussels Pot $176
🩵Tiramisu Pancake $139
两层嘅班戟非常厚,入口充满蛋香,质地软绵绵,好似疏乎厘一样,非常轻盈。面层洒上朱古力咖啡粉及燕麦松子仁,令到口感带有香浓香脆嘅感觉,好味到晕~ 另外配以咖啡糖浆,啱晒好甜者,随时加上。
🩵Super Oreo $72
呢一款Oreo嘅曲奇奶昔,非常邪恶。香浓奶滑,充满曲奇香味,又唔会太甜,啱啱好!
每一啖饮落有香脆曲奇碎碎,为奶昔增添多重口感。