2024-02-13
大和堂一直响我wish list, 一直未有机会试,难得今日放假,就过嚟碰下运气有冇位先!可能过咗peak hour, 幸运地可以直入。佢安排我哋坐咗一张大台,感觉系前身店舖张台已有响度。佢哋保留咗一啲之前舖头嘅特色装修,例如百子柜,有一度好旧嘅铁门入去后面嘅洗水间,充满特色😊我哋分别叫咗自家制热香饼,鸡蛋仔与鸡,法式焦糖多士。热香饼最有特色嘅系,佢有几粒好似反沙芋嘅脆糖,仲有佢跟嚟嘅蜂蜜,蜂蜜唔太甜👍🏻,配热香饼刚刚好👍🏻👍🏻鸡蛋仔与鸡系俾佢外观吸引咗,鸡蛋仔略嫌多粉咗啲同唔够脆,但呢个配搭食起上嚟就冇咁漏。最后嘅toast 系我想食嘅French toast, 充满蛋浆,唔错唔错!而咖啡方面,我拣咗佢哋嘅推介,大和堂鲜奶咖啡同冷泡咖啡,杯latte原来系伯爵茶latte,饮落仲有淡淡蜜糖味🍯Cold brew上台时跟咗个茶楼饮茶嘅茶杯仔,好贴合呢间cafe嘅整体装修同陈设😊