2018-07-07
今日肥髀毕业典礼后放学,同同学食完午餐,佢想食雪榚(著住件毕业袍户外影相的确几热)带佢去时代广场呢间甜品店,在商场走道边嘅开放式柜台放埋桌椅,可以堂食,当时满座, 等咗5分钟有客人走,等位时先叫肥髀睇定餐牌,餐牌图文并茂,食物选择都几多,拣好再去落单!$80几蚊都可以用信用卡,比钱攞票等叫号码,自助攞去座位!Cappuccino($38)纸杯热咖啡,加了纸圈唔辣手,咖啡无拉花,奶泡几滑,咖啡本来落单加了一份咖啡,可能店员听唔到,好在咖啡味都够浓,回甘解腻,够热咖啡味好香!芒果沙冰雪榚($44)肥髀食,卖相简单,透明胶杯,放顶嘅芒果意大利雪榚稔身,香甜芒果味,味道偏甜,无咗酸味平衡,沙冰浅黄色,芒果味唔假,微甜清爽,沙冰打得滑!好味!落单女店员有礼斯文,我第一次帮衬,佢会讲解清楚(攞住张收据讲解要叫票据上嘅号码)佢当然唔知我第一次,即系佢会唔怕烦,当每个客人都唔知流程照讲,几窝心!望住商场中庭嘅人流上上落落,舒服地享受一份甜品
望住商场中庭嘅人流上上落落,舒服地享受一份甜品