2007-06-05 8 浏览
今日0系呢间分店食的下午茶,都食到特色野㖞。都系一个好普通的蛋糕+野饮,但我个蛋糕系绿茶红豆蛋糕,宇治金时,perfect match la,只要唔系淡而无味就一定好味,但系神来之笔系佢上面再加多一粒野,开初以为系栗子,食落先知,原来系去芯莲子,即时成个蛋糕的"和风style" 出晒黎,所以话有得比你拣蛋糕真系唔使用个脑谂,拣最贵0个只包无死错人! 有个friend 食的raspberry 芝士蛋糕亦好得,cheesecake 部份好thick,食到超济~! 食两啖已经质住你个肚,但偏偏上面0个几粒仔raspberry 酸莺莺,斋食真系配梅干变超人,惨得过佢又开返你个胃㖞,个portion just fit,又比佢到出黎。相对我另一个friend 拣的普通蛋糕唔驶惊难食,但唔使0系度食都食到la服务,italian 差唔多乜都自助,free 系一件好事,除左你想座个位一定唔会比你,带你去个位永远都唔会arm 心水,因为成日reserve 晒d 靓位比其他人价钱方面就贵左d, 35, 但我呢个蛋糕都算值la,忍你!

价钱方面就贵左d, 35, 但我呢个蛋糕都算值la,忍你!