2019-06-26
星期日总会想试下西餐,不过由于夜晚已经有著落,所以就去咗呢间小店试下西餐。原来呢间餐厅夜晚先有扒食。中午就比较烩饭同意粉,如果讲fusion 菜,就系胡麻沙律伴鳗鱼饭啦。先讲讲个香草蚬肉忌廉汤。 就咁听个名就已经知佢有咩材料。碗汤都算足料,食到啲蚬肉,忌廉味都够浓,成碗汤愈饮愈觉得香浓。最紧要系饮完碗汤,食完餐饭都无话特别口渴。值得一赞。龙虾汁烟三文鱼阔面都算对板。啲烟三文鱼都几新鲜。阔面沾上浓滑既龙虾汁,的确几惹味。最紧要评埋个胡麻沙律伴鳗鱼饭。胡麻沙律好食。沙律菜好新鲜,沙律酱份量恰好,不会过多。成餐饭比较出事就系个鳗鱼饭。先讲个饭,湿过头,仲有水汽;啲饭唔系珍珠米,一加埋啲鳗鱼汁,有少少烂。鳗鱼都几多骨,切得比较薄、窄身。 不过讲埋句公价说话,呢个价钱食到鳗鱼饭加埋沙律,其实都合乎情理吧。最后赞返一样野,冻柠茶叫咗少甜少冰,出品的确系少甜少冰,证明水吧有心,唔系hea做既!