2019-12-15
大厨张锦祥既祥仔新开左分店系K11, 2点零钟仲未食野, 久仰祥仔既脆脆猪扒饭大名, 就决定过去一试。远处已经见到祥仔醒目既招牌, 云石灰色既门面望落舒服又不失格调。两点半至五点就系tea time, 见佢既tea都好吸引, 不过特登黎想食佢既脆脆猪扒饭, 所以我地就叫左一个lunch一个tea纽西兰牛肉炒蛋福袋三文治•田园素菜沙律比menu图片满泻既牛肉炒蛋吸引左, 而实物黎到既时候都绝无欺场, 同menu图一样满到泻! 面包烘至金黄微脆, 当中既牛肉系滑牛, 连同炒至滑蛋状态既蛋融合得好好, 非常香伴有甜甜既红椒同沙律菜, 好清新。脆脆猪扒饭猪扒同饭分开上, 猪扒好大块好有睇头, 满心期待切开, 切既时候发出crunchy既声炸粉唔厚又够松脆, 而入面既肉一d都唔干, 好腍又juicy! 饭就比大量蕃茄汁覆盖住, 酸度比平时食开既蕃茄汁强d, 仲有粒粒既蕃茄仔, 食落又几开胃反而仲觉得天然d, 个人就觉得汁多左d, 不过中意汁捞饭既人就会好中意。最尾饮番杯香浓热咖啡作结, 就咁过左个一个悠闲既下午
纽西兰牛肉炒蛋福袋三文治•田园素菜沙律
脆脆猪扒饭
最尾饮番杯香浓热咖啡作结, 就咁过左个一个悠闲既下午