2021-04-27 1738 浏览
话说疯魔shopping宝宝们嘅海港城优惠卷要到期了,我朋友拉埋我去。。。。。。陪佢血拼,衫吖,钱包吖仲有护肤品,买完见到海港城中心水嘅餐厅都多人排队,太攰 唔想排队所以行前咗几步去咗有小食街之称嘅亚士厘道揾食,见到有间餐厅感觉几舒服而且干净光鲜,见到lunch menu食物item都啱食,就去试试! 星期日响依类型餐厅唔多有lunch set,通常都系a la carte多,依排食得中餐多,好挂住想食汉堡, 点左佢地嘅招牌汉堡!汉堡到几厚吓,除左包内有好多食材之外,汉堡牛肉到好厚! 包内除咗有平时汉堡包有嘅生菜,酸青瓜,芝士生菜,手打牛肉之外,仲有大量烟肉!原来加埋烟肉,整个包嘅口感同味道都大大提升了!旁边嘅薯条都好正,脆之余仲好松化,条条都几长下,食落几过瘾! 朋友食嘅系墨西哥鸡卷, 里面系大大件又软熟嘅鸡肉,啖啖肉,大量芝士,卷外面舖上蕃茄粒同牛油果酱,一路食一路健康,仲够饱!有薯条之余仲有好新鲜嘅沙律菜,食完十分美满!食完餐饭,我哋仲响倾咗近一个钟计,又无人赶我哋走嘅感觉,下次同朋友weekend想吹水都可以拣依间😊

2021-04-18