2018-01-25
周日久遗了睇左一场早场电影,几耐冇试过咁有恒心早起,睇完戏都已经成12点,拣左附近呢间餐厅食lunch。Plato喺书局隔离,去到嘅时候客人就唔多,但陆续开始多入,到离开时都已经有几个人等位。餐厅座位唔多,少少阳光透入来,几舒适午餐有10款套餐,沙律、意粉、意大利饭、鸭肶、三文鱼扒、肉眼等等,包餐汤、28蚊嘅饮品,价钱大概58-128蚊,相当合理。另外有d升级选项,例如加18蚊可配龙虾汤同28蚊可配蛋糕。正餐牌有沙律、汉堡、前菜、小食、全日早餐、主食、意粉、意大利饭等。我地点在左一份午餐、一份全日早餐,人均百零蚊,轻松食个早餐。午市 - 美国安格斯西冷牛扒 配薯条、烧汁 128百零蚊嘅扒来讲,都几唔错,牛扒size都唔细,而且有一定厚度,点左7成熟,熟成度刚好。入口有香浓牛味,肉汁丰富,食落都唔鞋口唔会un。配上嘅薯条即时炸起,粗薯几香口,份量啱啱好,我地好快食哂全日早餐 108另一份我拣左all day,入面有法兰克福肠、烟肉、茄汁豆、薯饼、蕃茄、沙律、煎蛋、蒜蓉法包。都系一般全日早餐会有嘅材料,不过会配薯饼嘅唔多,所以我都几钟意。材料唔会话整定哂,样样野食落都暖暖地,蒜蓉包同薯饼都
午市 - 美国安格斯西冷牛扒 配薯条、烧汁 128
入口有香浓牛味,肉汁丰富,食落都唔鞋口唔会un。
配上嘅薯条即时炸起,粗薯几香口,份量啱啱好,我地好快食哂
全日早餐 108
材料唔会话整定哂,样样野食落都暖暖地,蒜蓉包同薯饼都好香脆。
烟肉唔会太油腻,简单食左个美味午餐
南瓜汤、龙虾汤
质地唔会太杰身,但又唔会太稀。南瓜味道香甜,龙虾汤虽然冇肉,但入口都有浓烈味道,不过偏咸少少。
冻朱古力、冻摩卡(补差价)
饮品鸡素唔错,朱古力哎香浓,摩卡入口顺滑,咖啡味突出