2025-02-28
同朋友做完瑜伽,就系附近觅食,佢带我去一间ig 留意到嘅Cafe,环境阔落简洁,光线柔和,系个慢活倾计好地方。另外食物都系预期外嘅好味道!点左2份午市套餐,加配餐汤,沙律同饮品。是日餐汤系粟米忌廉汤,味道好香,粟米香味浓郁又creamy。沙律新鲜又清新。义式煎巴马火腿猪鞍片配蘑菇咖啡忌廉汁摆碟靓,未食过蘑菇咖啡忌廉汁,好特别,层次更丰富,估唔到咁夹,好味!猪鞍片加上巴马火腿一齐煎,食落味道更香浓又更有口感,既crispy又啖啖肉有咬口,猪鞍片香味眼预期之外嘅好味道,猪肉香味好浓郁,仲要系有口感得嚟又好淋同嫩,唔会干身有肉汁,正!忌廉菠菜蟹肉扁意粉蟹肉份量都几多,忌廉汁好好食,浓郁又香。扁意粉煮得啱啱好火喉,烟韧有咬口,挂满黄澄澄酱汁,味道一流!我叫咗杯焙茶Latte ,整到成杯艺术品咁,上面拉花图案好得意,心情即刻开心左一下,焙茶味道浓郁又香滑,奶泡又够晒绵密,好好饮。套餐跟嘅Americano 都好有质素,咖啡豆嘅味道够晒浓郁,好香醇。环境,食物同饮品都令人满意!
点左2份午市套餐,加配餐汤,沙律同饮品。
义式煎巴马火腿猪鞍片配蘑菇咖啡忌廉汁
感得嚟又好淋同嫩,唔会干身有肉汁,正!
忌廉菠菜蟹肉扁意粉
环境,食物同饮品都令人满意!