2018-11-04 349 浏览
难得又到星期日,梗系要食啲好野慰劳下自己。伊间餐厅平时劲多人排队,今日下昼一点半见唔驶排队,即刻入去试喇午餐set lunch好多选择,包括意粉、扒、汉堡包等,配是日餐汤,今日系鸡肉忌廉汤。女朋友嗌佐个安格斯汉堡配薯条。见到食物既卖相已经加分比佢,汉堡够哂大份,薯条又多。伊间餐厅比较特别,汉堡包馅料既酸瓜同蕃茄系分开摆系碟度,就你个人口味。块安格斯汉堡扒超厚,热辣辣又多汁,值得一超。唯一系薯条唔够脆口,比淋佐啲。黑椒汁咸牛脷伊个我超钟意。牛脷又系厚切,表面香脆干身,但内里仲系鲜嫩,好夹黑椒汁。不过啲饭太少喇,否则既话我应该可以食多一倍既饭。总括而言,伊间餐厅系值得推介,可惜系成日都要等位,同埋set lunch 只包餐汤,野饮要另外加钱。如果叫埋野饮,价钱比同区附近其他西餐贵,感觉会唔抵,味道搭救。

黑椒汁咸牛脷

2018-11-04