2022-11-12
趁有假期出嚟东涌四围行吓玩吓,探索紧马湾涌村嘅时候,见到呢间印度餐厅几特别,就入嚟食返餐先 😋咖喱角入面有满满嘅薯仔同埋青豆,个咖喱入口好香,个皮又炸得好脆,配埋𠮶酱超好味 😍芝士烩菠菜切碎咗嘅菠菜再用香料同咖喱攞嚟烩芝士,个芝士有淡淡的奶香,口感都好软熟,辣辣地好过瘾,再配合印度烤饼一齐食,又正宗又美味 👍🏻印度烤饼、奶油烤饼我哋真系好钟意食印度烤饼 😍 觉得佢简直系印度菜嘅灵魂,今次叫咗原味同埋奶油味,两款烤饼都觉得好松软,值得一提嘅系奶油味烤得好香、好出味,奶油味真系可以进一步提升咖喱汁嘅味道 🤤Mango Lassi食印度嘢一定要饮 Lassi 😍 酸酸嘅乳酪再配埋芒果嘅香味,解辣之余又开胃,真系饮到停唔到口 🤩呢度都坐得几舒服,而且马湾涌村好宁静,听住餐厅嘅印度音乐,我觉得自己好似去咗旅行咁 😌
咖喱角
芝士烩菠菜