2016-05-26
下午2点几同另一女友人走到熙来攘往嘅永乐街,目的只是想忙里偷闲叹个tea饮杯咖啡,见到18 Gram招牌,立马以飞快嘅身影走进店内。店内环境好舒适,同店外永乐街作出强烈对比。坐低后睇一睇餐牌,哇,都好多选择啵因为唔系好肚饿,同朋友决定叫一个lunch set share! 我地拣左lunch set餐牌嘅火腿干辣椒扁意粉!(重点系干辣椒!同意粉真系好match! 大爱!),可餐有连Pumpkin Soup. 我地再叫左一杯Cappuccino, 一杯Matcha Latte.右上角系南瓜汤,够热亦都好香南瓜味!主角碟意粉真系如我所料,好好味!加埋黄椒同洋葱,连埋干辣椒,真系完美组合~ 扁意粉煮得岩岩好,like the texture我跟餐加钱叫左杯Cappuccino, 佢地用嘅咖啡豆好香整体都好饮,如果可以再热啲就更好!而朋友点果杯Matcha Latte就唔够绿茶味,逊色左少少啦~最后见附近几枱都有叫dessert,于是我地2个爱甜嘅女仔当然受唔住诱惑叫左件Blueberry Cheese Cake share! 好滑好浓郁好好味!全程都好relax,店内亦都好好服务,同倾得好开
全程都好relax,店内亦都好好服务,同倾得好开心之余亦都满足到肚仔