2014-07-10 2171 浏览
是日放假 想同阿妈悠闲一下 拣左一寿司对面嘅上楼西餐厅 GASTROBOX relax 下 佢嘅装修几高雅 令人感觉舒服 (唔记得影相!)饿到抽筋 快手order左两味 妈子要鲜虾配意大利饭 我就要香煎三文鱼柳 好快去完洗手间 已经有野食 首先有香草面包 热身 脆脆 好食!跟住有陈醋蔬菜沙律 鲜茄汤 都系诚意之作 尤其个汤 仲见到有蕃茄核同纤维喺汤入面 好饮! 唔系乱加茄膏之作主菜到 我个香煎三文鱼柳好好食 份量足 鱼皮脆 加埋个白色汁(我唔知系乜汁) 中和左鱼油 食味刚好 鱼肉结实 另妈子嘅意大利饭我唔记得试 唔知味道 但咀刁嘅佢都清左碟 我只系食左佢两只大虾 都好得 爽脆弹牙 有虾味 另佢都有赞三文鱼柳 希望下次黎可试到其他鱼种另喺员工嘅推介下(佢地好有礼 又对产品熟悉!!) 我妈要左伯爵红茶 我要左热咖啡 个咖啡一饮就知系Arabica 好介绍 无老点我 哈哈! 配埋打热左嘅淡奶上俾我 细心呢!!最后 喺有礼员工推介下 虽然九成半饱 但系都追加左佢话好正嘅蓝苺芝士蛋糕 一上碟 先见到好有心机嘅人手装饰 跟住入口 好味! 首先我唔太食甜 但佢甜度适中 最欣赏蓝苺喺蛋糕入面都有好大量

最后 喺有礼员工推介下 虽然九成半饱 但系都追加左佢话好正嘅蓝苺芝士蛋糕 一上碟 先见到好有心机嘅人手装饰 跟住入口 好味! 首先我唔太食甜 但佢甜度适中 最欣赏蓝苺喺蛋糕入面都有好大量 唔系美×果啲得个顶度先有 果然再一次无老点我 哈哈哈哈!

呢间野唯一缺点系楼上舖 喺一寿司 initial 对面上扶手梯 据闻开左唔算耐 但绝对值得一试 食物同几位员工都有质素 整体感觉好舒服 必定会再次帮衬呢!!
2014-07-10
  • 香煎三文鱼柳