2015-10-01
之前同屋企人试过青衣城既稻香,觉得质素愈来愈差。今次一于试下东海,一段时间之前都试过,果然无令我地失望!首先都要多谢爸爸去攞位先,假期真系好多人,等成二三十张枱!不过值得既,因为入面环境舒服宽敞,我地仲坐到窗边位,落地玻璃透入阳光,令人感觉好悠闲!枱与枱之间够空间,楼底又高,唔会太嘈,骤眼睇好似无乜搭枱,坐得好舒服,张枱又够大,摆十碟八碟点心都仲得。相反稻香就总系好局促,好迫夹咁。总之一坐低,就可以轻松叹下茶。叫左十几个点心,有啲太饿无影到呢个红油抄手呢,卖相唔错架,不过味道就唔正宗,似普通云吞咁。叉烧肠新鲜蒸,热辣辣,用料足,好味!好耐无食过牛柏叶有呢种质素,爽口弹牙,重要既系唔肥腻,一般都好似油浸咁。金钱肚略嫌少左啲,但个茨唔厚,几好食。虾饺又系新鲜滚热辣,皮薄馅靓,虾又大只。奶皇包比一般既细只啲,不过都唔错。我自己好钟意食传统马拉糕,好多酒楼整到好肉酸蒸过龙咁,但呢度整得岩岩好!好味!当然唔少得烧卖,又系大大只虾,满足到我屋企人最爱烧卖虾饺!牛肉本人唔好,但卖相几好!糯米鸡确实有啲失望,因为无乜馅料。综合黎讲,饮茶都系想同家人开开心心enjoy下家庭乐,环境舒适令人坐得舒服,场内
叫左十几个点心,有啲太饿无影到 呢个红油抄手呢,卖相唔错架,不过味道就唔正宗,似普通云吞咁。 叉烧肠新鲜蒸,热辣辣,用料足,好味! 好耐无食过牛柏叶有呢种质素,爽口弹牙,重要既系唔肥腻,一般都好似油浸咁。
金钱肚略嫌少左啲,但个茨唔厚,几好食。
虾饺又系新鲜滚热辣,皮薄馅靓,虾又大只。
奶皇包比一般既细只啲,不过都唔错。
我自己好钟意食传统马拉糕,好多酒楼整到好肉酸蒸过龙咁,但呢度整得岩岩好!好味! 当然唔少得烧卖,又系大大只虾,满足到我屋企人最爱烧卖虾饺!
牛肉本人唔好,但卖相几好! 糯米鸡确实有啲失望,因为无乜馅料。
综合黎讲,饮茶都系想同家人开开心心enjoy下家庭乐,环境舒适令人坐得舒服,场内唔会听到不停叫咪嗌number果啲压力,传菜既姐姐都好attentive,唔会十问九唔应,或者扮睇你唔到。而食物的确系唔错,可能真系试得太多稻香,太大对比!虽然价钱都同稻香有几大距离,但各方面我都觉得好合心意!总之就一定会再黎啦!