2020-02-12
每日最期待嘅时候一定系食早餐平时成日赖床嘅我会为咗一餐好嘅早餐六点起身🙈除咗港式茶餐厅早餐 我最钟意就系呢类型嘅虽然来来去去都系果几样配料 鸡蛋面包牛油果𠮶啲但系就系食极都唔厌 摆盘仲要好靓🥰-🍳Eggs Benedict with Bacon ($108)面包系honey malt toast 比麦包甜少少 超好食烘到好脆身 无比啲Aerated Hollandaise整到淋哂荷兰汁幼滑 唔会太浠 如果份量多少少会好啲因为唔食三文鱼 店员细心咁话可以转做烟肉烟肉香脆唔油腻 水煮蛋流心嘅 仲有菠菜喺里面厨师加左橙同埋西柚系侧边 令到成个感觉更加清新平时出街食eggs Benedict好多都好细份但系呢个食完系真系饱肚 计返都几抵食-🍝Spaghetti with Garlic Creamy Sauce ($118)意粉硬身有嚼劲 系我地钟意嘅al dente口感鸡胸煎到金黄色 嫰滑唔鞋口 唔讲都唔知系食紧鸡胸粉红色嘅系辣粉 加埋少少黑椒 更加惹味-☕️Filter coffee (competition selection $100)全名系Gesha Village 2019 Lot78
每日最期待嘅时候一定系食早餐
意粉硬身有嚼劲 系我地钟意嘅al dente口感
鸡胸煎到金黄色 嫰滑唔鞋口 唔讲都唔知系食紧鸡胸
粉红色嘅系辣粉 加埋少少黑椒 更加惹味
全名系Gesha Village 2019 Lot78
有Passionfruit, yellow peach, coffee blossom
本身比较钟意nutty嘅 怕fruity嘅会好酸
但系听店员讲呢款咖啡早几年喺比赛得奖 于是就试下
虽然有热情果同黄桃 但其实酸味唔重 几容易入口
☕️Iced mocha with ice cream ($65)
唔系对咖啡好讲究 但系都睇得出呢个mocha比一般咖啡店嘅更加精致仔细
冻奶同Shot明显见到分开两层 朱古力味道都好浓郁
一杯三个层次 颜色做到渐变效果