2016-07-30
大胃联盟盟主呢日黎到Knockbox扮文青。呢间店主打特别环境+精品咖啡。盟主饮既系图中透明玻璃杯冇拉花既"Dirty"。咖啡师吩咐唔好搞均, 饮番个层次。一拎上手, 会感觉到半杯热半杯冻,第一啖感觉比较薄,但超滑, 虽然奶味都重,但唔会抢左咖啡香。Fish n Chips (for two), 鱼柳外脆内滑, 薯条幼又脆, 唔会太咸。basket里面仲有茄酱同一种类似烧烤酱+猪脚姜既酱, 以供调味。最后不得不提,就系咖啡豆型waffle, "citrus delight"。厚厚既waffle, 又绵又少少烟韧, 蘸上espresso、糖浆同埋加左柠檬皮既cream, 口感好复杂, 响口里面好清楚分辨到个样野既存在, 又有D混乱, 感觉又好清新。去到Knockbox, 就算唔饮啤酒,唔饮咖啡, 唔食沙律, 都一定要试下Citrus Delight!
大胃联盟盟主呢日黎到Knockbox扮文青。
呢间店主打特别环境+精品咖啡。