2023-08-25
.New cafe alert 🚨 Feat. @lento_hk (九龙城).九龙城而家越来越多Cafe..今个weekend嚟到 @lento_hk 试试佢!菜色上选择都几多 今日就试三款完全唔一样嘅嘢食俾大家参考下🤘🏻.1.the salmon avocado poke show $105 ✅✅✅✅🆗.卖相真系第一时间吸引到我嘅眼球.. 有心思🤣都系poke bowl.. 但佢哋系食材以外做出佢哋嘅巧思 斋望都已经觉得几惊喜.. 心情分 + 1 叮 ➕.配料方面 每样嘢份量都ok足👉三文鱼新鲜 都有唔少鱼腩边边位👉枝豆 中华沙律捞埋一齐又真系更开胃👉蟹子山泥倾泻 要加分👉牛油果卖相加分 但如果可以熟多啲啲啲 就会更好👉看似无酱 但其实入边系有豉油嘅 如果有需要绝对可以同佢哋添加.2.Burger $147✅✅✅✅🔥呢个burger系高质素嘅我真心食得开心撇除价钱每个人把尺唔一样我系觉得值得推荐嘅🤘🏻.👉牛肉Patty非常厚身 但唔干Juicy 又唔会过分油👉芝士 & 番茄 & 生菜 👌🏻👉最钟意佢系配合辣蛋黄酱 (四川麻辣风味)fusion感 Get✅👉包体都唔系空气包 系舒服嘅
New cafe alert 🚨
Feat. @lento_hk (九龙城)
九龙城而家越来越多Cafe..
今个weekend嚟到 @lento_hk 试试佢!
菜色上选择都几多
我系觉得值得推荐嘅🤘🏻
👉牛肉Patty非常厚身 但唔干
Juicy 又唔会过分油
👉芝士 & 番茄 & 生菜 👌🏻
👉最钟意佢系配合辣蛋黄酱 (四川麻辣风味)
fusion感 Get✅
👉包体都唔系空气包 系舒服嘅
👉重点系 番薯条 rather 薯条
对于我都系加分🤣
‼️ 隐藏食法
我哋用番薯条嘅「四川麻辣蛋黄酱」捞Poke..
简直就系一大享受
(店家都可以考虑呢个配搭 比客人自行捞bowl.. 真心无得顶🤣)
3.Squid Pasta $120
✅✅✅🆗🆗
我哋本身以为系乌卒卒嘅黑色墨鱼意粉
原来系真系「鱿鱼圈」嘅番茄意粉🤣
但味道都系ok嘅!
👉番茄酱实打实嘅足
番茄感好重 同埋唔系𠮶种唔舒服嘅罐头味
👉唔油腻 系light嘅 但唔代表唔入味!因为酱汁好多 所以浓郁嘅..
但我会觉得有少少咸(个人感觉)
👉鱿鱼有条状有圈状 正正常常 无乜惊喜或者失望位
当日我哋都有叫Black & Dirty
Black就正常
Dirty我哋就觉得啡味唔够浓 奶味抢风头
大家可以自己taste下话我知系咪感受一样🤣
最尾最尾
整体感受系好好嘅
无论系食物 环境 店员nice嘅程度 同埋 如果有需要系可以book位(呢个方便唔少!)🥹
同埋都系🐶friendly㗎
但都系𠮶句..
管好自己嘅毛孩们🤘🏻
希望大家食得开心 & 放心
继续搜罗全港嘅好西
继续提供营养资讯俾大家
🤜🏻🤛🏻阿门
#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic西餐 #calorieswithmicdogfriendly #calorieswithmic九龙城