2023-06-15 419 浏览
简约黑白高质轻食Cafe今次介绍嘅Cafe位于大坑《NO.2 Cafe》。睇个名即刻好好奇,正常唔系应该话自己No. 1。原来两个创办人中文名都有个E字,所以餐厅用左谐音「二」字命名。Cafe用左简约黑白主题,主打轻食的高质素西餐厅。值得一题cafe门口有开放式露营坐位,二楼更加有纯白色装饰。两种风格不同嘅体验。可以感受到厨师精心烹调每道菜式,亦都希望乘客可以细心品尝NO2 全日早餐出面嘅全日早餐多数都系炒蛋,NO2就用左两只新煎到㶶边嘅太阳蛋。另外亦都有少见嘅汉堡扒和牛角包,仲有烟肉、烟三文鱼、蕃茄、沙律和野菌,真系好丰富。NO2芝士牛肉汉堡配薯条和沙律菜同样在左招牌嘅太阳蛋,加上好厚身嘅足料肉汉堡和松软面包,食落充满肉香又多汁。玫瑰鲜奶咖啡香浓嘅玫瑰花香和果仁味嘅咖啡,有一种相辅相成嘅感觉。柠檬可乐酸酸甜甜嘅柠檬syrup, 好适合炎炎夏日中降降温。📍No.2 Cafe&Restaurant @no.2_hk大坑大坑新村街4A-7号新村楼地下B号舖#大坑美食 #黑白Cafe #简约风Cafe #聚餐好去处 #咖啡
简约黑白高质轻食Cafe

NO2 全日早餐

NO2芝士牛肉汉堡配薯条和沙律菜

玫瑰鲜奶咖啡
香浓嘅玫瑰花香和果仁味嘅咖啡,有一种相辅相成嘅感觉。

柠檬可乐
酸酸甜甜嘅柠檬syrup, 好适合炎炎夏日中降降温。

大坑大坑新村街4A-7号新村楼地下B号舖