2019-07-29 571 浏览
观塘工厂区好多楼上café,系ig见有人介绍呢间食all day breakfast于是就黎试下~一入到去发现风格系走文青风,摆左d干花装饰,装修系木纹同白色简约为主~感觉都几舒服~望下餐牌原来all day breakfast都有几款拣,我就拣左洋式全日早餐,另外再叫左个慢煮封门牛柳定食~洋式全日早餐材料有烟三文鱼、黑松露芝士味噌炒蛋、是日沙律同酸种包。一上台见到成份早餐摆得靓靓,一睇就知个炒蛋好滑,完全唔会炒得过熟,因为前排食得太多芝士所以今次既炒蛋我叫左走芝士版本~不过就算走左芝士但都无损炒蛋既香味,因为有黑松露作为点缀,黑松露份量唔多但都足已令个炒蛋好香!同酸种包一齐食个口感真系好正~平时食酸种包会觉得好韧好难咬,但呢度既酸种包有韧劲之余系好容易咬,好食过普通多士多多声!而烟三文鱼份量都唔少,唔会太咸,我仲摆埋上酸种包上面可以扮烟三文鱼炒蛋多士~慢煮封门牛柳定食呢个定食有肉有饭有汤有沙律,都几丰富,封门牛柳细细件有牛味,冇煮到全熟所以有d嚼劲,饭上面洒左d芝麻同紫菜碎丰富味道~饮品方面个人大推玫瑰普洱茶~以一壶形式上,玫瑰味好香好fresh,一d都唔涩,一路饮少女心系涌出黎~

洋式全日早餐

慢煮封门牛柳定食