2019-04-22 360 浏览
适逢复活节长假期兼且无落雨,决定同老婆去西贡hea下。一如既往,我地去咗西贡颇具人气的Let's Jam叹下Brunch同呢间铺最出名的果茶。今次我地点左Egg Benedict Combo,即系Egg Benedict + 烟三文鱼+大啡菇。呢间铺的Brunch比较特别,其他铺的Egg Benedict底用松饼,而Let's Jam系用多士底。虽然有d奇怪,但其实又几夹。整体个Egg Benedict同其他铺差唔多,如果大啡菇焗下会再好d。相反,苹果肉桂汁慢煮猪扒配黑松露薯蓉十分出色,两边煎得香脆,入口未至于即溶,但尚算软滑。苹果肉桂汁衬托下,不会觉得太"留"。配角黑松露薯蓉亦都不错,黑松露味不会太重,饮品方面推介热的果酱茶,这次点了热的苹果果酱茶,苹果香气直扑鼻腔,而且味道清甜,十分推介。
适逢复活节长假期兼且无落雨,决定同老婆去西贡hea下。

慢煮猪扒配黑松露薯蓉
Egg Benedict Combo