2019-03-06
好久冇去Starbucks 买杯咖啡,享受下午。某日突然好想饮杯咖啡提神,就决定去Starbucks 食午餐!荔枝角有2间Starbucks 分店,拣呢间系因为店更大,感觉食物款式会多d,而且又近地站入到去望到橱柜,果然冇令我失望,食物选择唔少! 我又想食批类,又想食wrap, 选择恐惧症丫!决定好后买咖啡,想睇下有冇期间限定款式,职员好好人推介dark mocha, 当然要加cream!买完以超快速度就有热腾腾既wrap 同咖啡,应该系因为未到最繁忙时间好易揾到个位,坐低慢慢叹我既午餐:蛋白芝士菠菜卷: 头尾2边的饼皮因折叠一齐好厚,而且2边只有蛋白,味道单调,但中间有芝士同菠菜就好味好多,切开都见到好多料饼皮较厚,但唔会太韧,应该新鲜Dark Mocha: 个人觉得朱古力太多太苦,咖啡味饮唔出慢慢叹完咖啡,离开前睇到樱花系列的产品,好靓好少女心呢!休息完要继续返工🥴
好易揾到个位,坐低慢慢叹我既午餐:
蛋白芝士菠菜卷:
饼皮较厚,但唔会太韧,应该新鲜