2020-10-26
呢日重阳节,要登高避瘟疫 (即系武汉肺炎), 行hea山之前, 食个靓早餐先~ 今次行山顶, 呢间幸福单品都好近个起点, 一于拣呢间~~~ 以前上山顶会经hku上, 不过而家封咗(但系唔明点解d大妈可以入到去拆连侬墙, 系咪揸大陆passport先俾入??), 唯有行第二条路上去啦~呢间咖啡小店, 之前都系食tea时间上去, 今次系第一次食早餐~ 小店细细, 俾你好温暖嘅感觉, 又唔会有人催你落单,埋单, 不过会默默咁帮你加水, 可以行山之前食个悠闲嘅早餐. 我地要行山, 所以叫咗两份三文治, 真系好饱.我地叫咗个超。幸福三文治, 入面有餐肉,芝士,炒蛋,青瓜,火腿,海苔, 真系治如其名, 食落有种幸福嘅感觉,乜都有d, 好满足~~ 佢嘅三文治真系唔驶飞边, 条边都好好食. 我地仲叫咗清新三文治, 入面有牛油果,青瓜, 蕃茄, 一咬落去真系好清新, 好好味呀!!!我杯柚子蜜都好大杯, 好好饮~ friend就饮ginger cappuccino, 好香嘅姜味,食饱好满足, 可以去行山喇~