2014-02-27
是日放假, BOOK左位同男朋友6点就黎食DINNER BUFFET, 正价一至四$418加一, 五六日就贵多少少$448加一, 我O系酒店门口睇到牌介绍的, 「春日可持续海鲜」自助晚餐XD, 可持续....笑了六点准时到左, 野食已放晒出黎, 人就未太多(因为我地早呢HAHA, 食到七点凌八点先开始周围都坐满人), 坐低左仲可以悠悠闲去个洗手间再出去拣野食, 出到去见到好多好吸引GE食物, 太开心喇生蚝吧: 有师傅长注即开生蚝, 可惜我同男友都唔中意食, 只食一只就够了 冷盘:长脚蟹好好味~~剪剪剪, 食食食, YEAH~~冷盘: 除左长脚蟹, 仲有虾同螺虾冇味ge, 螺反而好食d! 素翅: 我以为系粉丝沙律~~点知系辣油素翅, 好辣呀, 得个辣字刺身(甜虾, 三文鱼, 北寄贝) & sushi 甜虾好甜呢, 北寄贝同三文鱼都好味!sushi反而唔多, 虽然好食都有dd失望呢熟食: 烧肉眼(好味), 虾, 避风塘炒蟹, 炸鱼仔肉眼好好味喔~~如果你嫌肉眼生左d, 可d淋汁整熟dd再食, yummy!熟食 - 有羊架, 叉烧, 咖哩鸡, 猪颈肉etc...羊架(相中右)好食喔 其他都可
六点准时到左, 野食已放晒出黎, 人就未太多(因为我地早呢HAHA, 食到七点凌八点先开始周围都坐满人), 坐低左仲可以悠悠闲去个洗手间再出去拣野食, 出到去见到好多好吸引GE食物, 太开心喇 生蚝吧: 有师傅长注即开生蚝, 可惜我同男友都唔中意食, 只食一只就够了 冷盘:长脚蟹好好味~~剪剪剪, 食食食, YEAH~~ 冷盘: 除左长脚蟹, 仲有虾同螺
虾冇味ge, 螺反而好食d! 素翅: 我以为系粉丝沙律~~点知系辣油素翅, 好辣呀, 得个辣字 刺身(甜虾, 三文鱼, 北寄贝) & sushi
甜虾好甜呢, 北寄贝同三文鱼都好味!
sushi反而唔多, 虽然好食都有dd失望呢 熟食: 烧肉眼(好味), 虾, 避风塘炒蟹, 炸鱼仔
肉眼好好味喔~~如果你嫌肉眼生左d, 可d淋汁整熟dd再食, yummy! 熟食 - 有羊架, 叉烧, 咖哩鸡, 猪颈肉etc...
羊架(相中右)好食喔
其他都可接受呀, 无特别印象深刻难食到要记低的 熟食+ 甜品
熟食: 值得一提ge有烧猪颈肉
甜品: 芒果拿破仑必食! 好好食~~ 甜品: 燕窝梳乎厘, 即刻整架, 几好食&得意 甜品SHOW TIME
好多款(名唔记得了SORRY)唔差呀, 但都系芒果拿破仑无得输!
最后我同男朋友仲食左3杯Haagen-Dazs先走! (士多啤梨 朱古力 呍呢拿)
服务态度都几好(负责客人枱o个几个), 收野又好快, 仲有我地问野, 都好有礼地回答
因为我地手持gift voucher, 仲谂住d service会差d添haha
比我地想像中好的一餐 大满足!