2018-01-29 174 浏览
假期自己一人去铜锣湾行下,行到肚饿就黎到依间想试好耐嘅餐厅喇!门口装饰简约,令人觉得好舒适。餐厅唔算好大,可以坐得舒舒服服。午餐选择都算多元化,有轻盈嘅,又有肉类。海鲜爱好者嘅我就选择左蟹肉野菌意大利饭。午餐包一个餐汤,今日餐汤系忌廉蘑菇汤。忌廉汤热辣辣,都几creamy,有打碎左嘅蘑菇,亦有不同嘅菇类,真材实料!非常好!主菜上场喇!蟹肉野菌意大利饭,睇落已经觉得好creamy 面头有黑松露酱,大爱呀!食落啖啖都有蟹肉,一d都唔手软呀!饭粒软硬适中,味道有微微嘅白酒味,再加上野菌嘅咬口,得好!如果再加埋黑松露酱一齐食,又会多一个层次!不错呀!值得一赞系服务态度,侍应好细心呀,叫餐饮时会问客人要唔要少冰,而且反应好快,绝对唔需要客人等好耐。非常好!

午餐包一个餐汤,今日餐汤系忌廉蘑菇汤。
忌廉蘑菇汤

主菜上场喇!
蟹肉野菌意大利饭
蟹肉野菌意大利饭

蟹肉野菌意大利饭,睇落已经觉得好creamy
不错呀!

2018-01-27