星期六夜晚喺红磡揾嘢食,想健康又好味,坐得舒服啲,即刻谂起之前已经帮衬过觉得几好嘅猫庐。呢间铺头虽然叫猫庐,但唔系猫cafe,入面一只真猫都冇😂不过就有好多有关猫嘅装饰、餐具。总之,成间铺头都充满猫🐱铺头非常光猛阔落,台与台之间都算有啲空间,如果坐较靠墙边,更加自成一角,望住成幅猫猫墙,心情都relaxed啲,坐得好舒服。当晚铺头都full house,望落有唔少年轻家长带埋小朋友一齐嚟食饭,可能齐住上面嘅居民,好有小清新家庭社区饭堂feel😆嘢食方面都好多选择,样样都好吸引,非常之别致,个个餐都有好多唔同嘅嘢食咁,令人目不暇给,好想个个都试!点餐时发觉有样嘢好得意,就系每个餐附送嘅沙律、前菜同甜品都系可以拣唔要然后减$1,而如果拣意粉餐,拣多意粉又唔使加钱㗎㖞,好抵😆🌟大蚬野菜味噌汤葛丝餐 $88好好味,啲蚬好有鲜味,野菜、好多海带同埋啲滑捋捋嘅葛丝,全部索咗啲味噌汤之后都超好味,豆腐又好滑,成碗就算食到最后一啖都系觉得正嘅。沙律同前菜都系好fresh好好味嘅😋 红茶就正常,都系个lipton茶包,不过食饱饮返杯热茶系几满足嘅☺️🌟香煎挪威三文鱼意粉餐 $98 新鲜三文鱼,煎得啱啱好,

🌟大蚬野菜味噌汤葛丝餐 $88

🌟香煎挪威三文鱼意粉餐 $98
新鲜三文鱼,煎得啱啱好,仲系好嫩,好好味😋叫咗多意粉真系有比多到,男仔食都够🤣

员工都十分有礼貌,整体用餐体验非常良好。食得饱又好味,又健康,价钱又非常合理,会再帮衬❤️

2024-12-14