2022-05-23 17 浏览
系呢间劲有空间感的餐厅叫咗前菜"杂锦冷肉拼盘"内有意大利风干火腿,西班牙辣肉肠,莎乐美肠及风干牛肉。意大利火腿及辣肉肠好好食,价钱亦亲民,性价比极高。钟意cheese嘅亦有cheese 拼盘或芝士+冷肉拼盘,可以话好多样化。主菜有烧焗黑毛猪配苹果酱仲有我之前一晚食唔到嘅深海智利鲈鱼蓝青口,配嘅酱汁亦劲D,系香槟牛油忌廉奶油汁,有薯仔蓉有配菜芦笋,茄子,红萝卜及绿色的翠玉瓜,劲丰富。黑毛猪话明系七成熟,故有粉红色的状态,好软熟易入口,跟餐的薯条好粗有口感又香脆。甜品本来睇中小盘栽的tiramisu,无奈已卖晒,就叫咗个柠檬蛋白派,外表靓之余味道亦好好,带些少柠檬酸帮助消化,very good👍就算加10蚊就有嘅甜品-奶冻亦很可口。饮品就系热情果梳打及石榴雪莉姜梳打,红,黄颜色搭配很抢眼呢。