2018-01-14 477 浏览
继续系Sem break嘅星期日,又同屋企人黎到新港中心嘅呢间Ruby Tuesday啦!虽然系weekend但中午时分都唔算多人,空位较多反而显得有点冷清。Barry's BYO Sampler (Regular) ($208)呢款除左系Menu里面嘅Signature Item之外亦都系我地每次黎到几乎必拣嘅𩠌。个人特别推介嘅系佢款炸虾 (Breaded shrimp),外皮炸至啡色,唔太油腻而又略咸嘅味道对我而言是恰到好处。猪仔骨Triple Play都会配埋呢款。RT Chicken Wings Two-Ways ($52)呢款鸡翼原价系$138,但系今个月有RT Premier Special Offer 所以特价$52。对我黎讲呢款水牛城鸡翼实在太辣啦,唔系我杯茶。西芹可稍为解辣但系对我黎讲始终都系太刺激。Rib Eye ($338)终于黎到主菜出场啦!今次系五成熟嘅肉眼,当然亦符合Ruby扒类一贯嘅水准,肉味浓郁,肥瘦均匀,非常Juicy。屋企人比较更欣赏嘅反而系佢嘅配菜焗薯,热辣辣捞落一大旧牛油里面大啖享用,格外显得罪恶感满溢。黎Ruby食野千其唔好俾Menu嘅价钱吓亲

Barry's BYO Sampler (Regular)

RT  Chicken  Wings  Two-Ways

Rib Eye ($338)
Rib  Eye

黎Ruby食野千其唔好俾Menu嘅价钱吓亲,皆因会员有半价。
2018-01-14
Barry's BYO Sampler (Regular)
Rib  Eye
  • Ribs