2009-04-05
以前我下班后, 都会去跑马地散下步, 之后我沿途经过cake shop, 都会去歇一会食下cake, 饮杯茶, 都几enjoy 的一个下午啦!!我已经差不多1年几冇去, 所以再来enjoy 我的 tea ...我同我男友收工到跑马地拍下拖, 睇下路人带狗散步, 因为好多不同种类又可爱的狗仔会看到, 之后我们去了Liz's Cheese Cake Shop 食个cake, 歇一歇, 睇下magazine, 好enjoy的一个下午 blueberry cheese cake 芝士的味道比较不是太浓, 可能他们sell 的是<low fat ,low sugar>的关系, cake的味道都是清淡一啲, 消化饼底都好脆, 个cake 用的料都新鲜, 如果我们女孩on diet 都是不错的选择热柠檬茶个茶好透彻的茶色, 不会太strong&太weak, lemon是刚刚切起, 真是好fresh, 个糖盅好cute, , 有观赏的美感冻朱古力个味道比较差, 好怪, 不是太好饮, 需要改善一下环境方面地方虽细, 但是好舒适, 好幽静, 又有sofa 位坐, 又有magazine 看,
blueberry cheese cake
热柠檬茶
冻朱古力
个味道比较差, 好怪, 不是太好饮, 需要改善一下
环境方面
地方虽细, 但是好舒适, 好幽静, 又有sofa 位坐, 又有magazine 看, 令人感到好relax
如果想食cake 但又怕肥, Liz's Cheese Cake Shop 是我们女孩on diet 的好好选择