2024-01-04
Coffee by Zion • 西环坐系文青风嘅餐厅,饮住咖啡度过下午,正正系喺呢间Cafe食野嘅感受。餐厅入面有好多特色嘅装饰,介乎文青同型格艺术之间。餐厅除咗西式菜式仲有甜品,入嚟食个tea都系好选择😋😋..✅ 士多啤梨可颂窝夫 配 云厘拿雪糕 🧇 $108用牛角包压成嘅窝夫松软可口,侧面伴上草莓同蓝莓,酸酸甜甜够开胃,所以咁多款入面我拣左呢款,另外仲有云厘拿雪糕,双重温度同质感!😙..✅ 自家制朱古力巴克斯芝士蛋糕 🍰 $68芝士蛋糕质感绵滑松软,带少少潮湿质感,朱古力味浓郁,表皮烘至微微焦香,融合左芝士同朱古力双重口味,亦系甜品好选择😙..✅ Latte Macchiata ☕️ $40上面有只恐龙嘅拉花图案,几特别,有新鲜感,而且好考师傅功力。饮品奶香味浓郁,口感细滑,抹茶味适中,几好饮👍🏼..✅ Cappuccino ☕️ $40饮品同样有只龙嘅拉花图案,我谂应该系今年龙年所以系咁(?),咖啡奶味亦都较重,岩我呢啲钟意咖啡较重奶味嘅人😍
✅ 士多啤梨可颂窝夫 配 云厘拿雪糕 🧇 $108
✅ 自家制朱古力巴克斯芝士蛋糕 🍰 $68