2012-07-26
刚好休假,有乜做? 当然紧系食啦! 我想食High Tea好耐,不过要个人够晒 relax先得,平时番工咁忙,难得放假紧系要放松心情,好好享受呢呢个 High Tea 啦! 我同朋友都冇食午餐,心谂个 High Tea 一定唔够饱,我地都谂定食完 High Tea 后再食野,结果 ..........High Tea 好丰富,包括鹅肝酱多士、三文鱼挞挞、吞拿鱼挞、意大利芝士饼、纽约芝士饼、朱古力班尼斯、法式焦糖炖蛋等。先黎两杯饮品,一杯系 冻Latte ,另一杯系冻 cappuccino,两杯咖啡味唔系相差好远,系西餐厅饮呢两款咖啡特别好饮。哗! 果然系 High Tea,有埋个架! 我钟意唷!第一层系法式焦糖炖蛋,刚刚煮热,甜甜地,D炖蛋好滑,法式焦糖㶶㶶地好特别,咬落D焦糖系脆,好食,赞!第二层有意大利芝士饼、纽约芝士饼、朱古力班尼斯同忌廉泡芙,食边样先呢? 我地首先食忌廉泡芙,忌廉唔算太甜,但一啖食忌廉有少少腻,OK! 朱古力班尼斯都系有少少腻,朱古力味唔够浓,都系唔算好甜,一般啦!意大利芝士饼,咖啡粉味唔够浓,酒味亦都唔浓,芝士味尚可接受,OK! 纽约芝士饼,芝士味浓,够晒饱
High Tea 好丰富,包括鹅肝酱多士、三文鱼挞挞、吞拿鱼挞、意大利芝士饼、纽约芝士饼、朱古力班尼斯、法式焦糖炖蛋等。 先黎两杯饮品,一杯系 冻Latte ,另一杯系冻 cappuccino,两杯咖啡味唔系相差好远,系西餐厅饮呢两款咖啡特别好饮。 哗! 果然系 High Tea,有埋个架! 我钟意唷! 第一层系法式焦糖炖蛋,刚刚煮热,甜甜地,D炖蛋好滑,法式焦糖㶶㶶地好特别,咬落D焦糖系脆,好食,赞! 第二层有意大利芝士饼、纽约芝士饼、朱古力班尼斯同忌廉泡芙,食边样先呢? 我地首先食忌廉泡芙,忌廉唔算太甜,但一啖食忌廉有少少腻,OK!
纽约芝士饼,芝士味浓,够晒饱肚,OK!
第三层有鹅肝酱多士、三文鱼挞挞、吞拿鱼挞挞同鲜鸡蛋挞挞,食边样先呢? 鹅肝酱多士,唔错,多士够脆,鹅肝酱尚算涂得厚,份量毫无欺场,赞!
三文鱼挞挞,唔错的烟三文鱼,好鲜味,份量OK,好味!
吞拿鱼挞挞同鲜鸡蛋挞挞都唔错,好似食平时夹三文治咁,不过今次配多士,别有丰味,味道不过不失,都系正常的味道,唔会令人失望,OK!
总括而言,个 High Tea 系抵食且饱肚,仲可以 hea 足三个钟,天时暑热,系散热的好去处。