2014-07-28 1994 浏览
心血来潮想食蚝,发现屋企附近呢间餐厅有得食咁就走左过来试下佢set dinner 既价钱比我想像中平,大约二百令一个,仲有seafood platter (包四只蚝)所以我地就再加多半打蚝,送两杯白酒佢逐个course咁上,首先系主打~seafood and oysters 蚝既选择唔算太多,得四款拣,不过啲海鲜同蚝都几新鲜同鲜甜Satisfy!龙虾汤-味道都算浓带子沙律-味道ok, 不过略嫌啲带子整得熟左啲Mussels-白汁配mussels永远都系good match, 仲带点garlic香,正厚切牛扒-叫左medium rare, 觉得佢地整得小小生左,但加埋黑椒汁,味道唔错Salmon pasta-不过不失心太软-配vanilla ice cream,好match,一切啲chocolate都好smooth咁流出来,食落几rich全程食哂前菜,汤,主菜同甜品,味道overall唔错,我亦都食到好饱好满足有下次
心血来潮想食蚝,发现屋企附近呢间餐厅有得食咁就走左过来试下
所以我地就再加多半打蚝,送两杯白酒

蚝既选择唔算太多,得四款拣,不过啲海鲜同蚝都几新鲜同鲜甜
Satisfy!
龙虾汤-味道都算浓
带子沙律-味道ok, 不过略嫌啲带子整得熟左啲

Salmon pasta-不过不失
有下次