2017-02-25 2071 浏览
情人节当晚老公同我选择左食汉堡包, 当然唔系M记廿蚊个餐个啲啦...虽然冇烛光晚饭饭, 但系而家出去食个好既汉堡包都好贵架...原来NO.9 有三间分店, 我地今次楝左土瓜湾哩间, 原来系半年前我地曾经经过过, 个时仲话要揾次黎试下添...今次终于食到啦!入面既装修用左好多不同 Marvel 人物既海报再加上自已自创既语句, 成为店内特式既布置!食汉包当然要配下啤酒啦...叫左一杯 ASAHI 生啤+一杯手工啤酒, 出面坊间好多都有人工啤酒叫, 已经成为一种趋势, 今次叫哩款带有少许花香味, 颇适合女仔, 较易入口..叫生啤可以以半价叫某几款既小食, 大部份都系一啲下酒小吃, 我地楝左炸鸡软骨, 即炸起, 够晒热 (气), 上面洒左小许七味粉, 好野味黑醋鹅肝魔鬼牛堡 ($122), 所有汉堡都配有薯条+沙律, 普通薯条, 沙律比较失色左少许, 太过单调, 虽则系配菜, 但可以做得更好面包较软, 牛肉要左七成熟, 唔会煎到过晒火, 食落仲带有小许肉汁溜落黎, 块鹅肝若果表面可以再煎得脆身少少会好味好多, 鹅肝都系要煎到外脆内软咁先系最好味..芝士焗虾头意粉 ($92), 睇佢卖相好一般

, 上面洒左小许七味粉, 好野味
芝士焗虾头意粉 ($92), 睇佢卖相好一般, 但系食落系另一回事, 不差架! 虾唔算就好大只那种, 但系爽口, 虾只已切开两边, 意粉亦煮到刚口, 仲带有咬口
2017-02-14
庆祝纪念