2019-02-17
今日系情人节,而且又系我生日,男朋友又知我最中意就系打边炉,就一早就book左呢间醉胡炉去庆祝!book左6点,时间尚早去到所以方便影一影个餐厅环境,装修简约洁净。职员先放下酱料架给我们,同平时火锅店ge种类差唔多。火焰龙虾海鲜锅依家餐厅做紧promotion,$1有半只龙虾海鲜锅,加$88有多半只,所以一锅加埋都唔洗$90,好抵!而且质素一d都唔马虎,职员先落清酒去个锅到,再点火烧香去,龙虾肉质鲜甜仲有d酒香,龙虾钳肉真系啖啖肉架,锅里仲有好多蚬!一定要赞下个汤底,系我暂时饮过最好味最浓郁ge龙虾汤,我同男朋友都饮左好多碗先再加汤打边炉。男朋友仲预先订左d海鲜,有蛏子、贵妃蚌、鲍鱼、基围虾、卜卜蚬。全部海鲜都食得出系新鲜ge,尤其蛏子同鲍鱼最好味!蛏子大大只,就算煮完都唔会缩好多,入口爽弹鲜甜!鲍鱼质感好有咬口,真系好鲜味!发现依家多左火锅店有鸭血拣,呢到ge鸭血系厚切架,口感更加好!黑牛柏叶焯一焯就食得,而且吸收左d龙虾汤,入口唔韧但就偏鞋口。左边:麻辣牛肉饺,个人觉得根本就系用饺子皮包住一粒辣味牛丸咁,味道一般般啦。右边:芝心虾丸,𥚃面芝心馅唔多,但虾丸好出色,入口爽弹,真心推介
职员先放下酱料架给我们,同平时火锅店ge种类差唔多。 火焰龙虾海鲜锅
右边:芝心虾丸,𥚃面芝心馅唔多,但虾丸好出色,入口爽弹,真心推介!
感谢男朋友今天安排的一切,好甜的生日。