2019-03-11
男朋友话情人节一早BOOK 左位, 但系又唔话俾我知边间, 话我实估唔到!原来呢间餐厅真系位于不显眼位置, 唔系男朋友讲我都未必知道原来店舖内有间餐厅!适逢情人节, 好多餐厅都full booking, 呢间都唔例外, 全场有9成都系2人台!仲有2,3张4-6人台俾当晚既 booking.入席时候侍应都好细心为女土献上一枝粉红色玫瑰 入座后如果当晚有花束或手袋都可以放系櫈下既竹篮入面以环境黎讲近窗位置景色比较好, 中间台同台之间都唔会太贴.服务同上餐速度都好快, 会不时留意你进餐速度去备餐, 所以每个dish之间等既时间都唔耐今晚我就叫左 "香煎银鳕鱼&大虾 @ $368" 男朋友就叫左 "美国安格斯肉眼扒 @ 368"个人觉得肉眼扒太多筋, 不过男朋友就十分钟意另外大虾同鱼都好鲜甜, 不过份量都比较少, 岩哂唔想食太饱既我 好酒既我地都叫左餐酒, 男朋友杯红酒系肉未黎之前, 食紧starter已经黎左, 佢又忍唔住要饮bo! 结果成晚佢个感觉都好怪 所以大家记住 "红肉配红酒, 白肉就配白酒"!整体黎讲, 因为我地早左BOOK 位, 有Early Bird 优惠更加抵食食物质素都OK
仲有2,3张4-6人台俾当晚既 booking.
入席时候侍应都好细心为女土献上一枝粉红色玫瑰
入座后如果当晚有花束或手袋都可以放系櫈下既竹篮入面
以环境黎讲近窗位置景色比较好, 中间台同台之间都唔会太贴.
服务同上餐速度都好快, 会不时留意你进餐速度去备餐,
所以每个dish之间等既时间都唔耐
今晚我就叫左 "香煎银鳕鱼&大虾 @ $368"
男朋友就叫左 "美国安格斯肉眼扒 @ 368"
个人觉得肉眼扒太多筋, 不过男朋友就十分钟意
佢又忍唔住要饮bo! 结果成晚佢个感觉都好怪
所以大家记住 "红肉配红酒, 白肉就配白酒"!
食物质素都OK, 但系咩特别惊喜
环境就坐窗边更加分!