2016-04-05
sensory即系由挑选食物、到制作食物时都有严格嘅要求及执著,为客人提供高质素嘅食物zero即系简约,由零开始想嚟好耐,终于人日嘅早上嚟试。同位连卡佛家具店融为一体。一行入嚟,哗咁多高科技咖啡机、烘焙机、磨豆机嘅!原来正正就系呢啲高科技机器为呢度嘅咖啡带嚟不同层次嘅味觉冲击!呢度所有嘅咖啡烘焙机、餐具等都可以买返去㗎!呢度楼底极高,就算放满唔同style嘅型格台櫈,例如有充满校园feel嘅家具,空间感都非常大,唔会感觉焗促!Chicken grilled baguette ($55)平时好怕食baguette因为好硬,落单时要求个包唔好焗得太硬,的确无令我失望!个包软绵绵,口感其实似Focaccia多啲;包住一大块用橙腌过嘅鸡扒,腌得好入味,每一口都有淡淡嘅橙味,肉汁又啱啱好锁住咗,一咬开就必晒出嚟,非常惹味;仲有一块新鲜番茄,番茄汁加上橙汁鸡汁,几重口感加埋一齐,滋味十足Ginger MochaMocha饮得多,加埋姜会点?佢嘅姜唔系姜粉,而系一粒粒姜粒!姜味厚重又辛辣,正好中和咗Mocha嘅甜,要试!欣赏呢度会追求色材,嘅本质同味道,所有食物饮品都唔会用糖份添加剂或人造色素。
zero即系简约,由零开始
想嚟好耐,终于人日嘅早上嚟试。同位连卡佛家具店融为一体。一行入嚟,哗咁多高科技咖啡机、烘焙机、磨豆机嘅!原来正正就系呢啲高科技机器为呢度嘅咖啡带嚟不同层次嘅味觉冲击!呢度所有嘅咖啡烘焙机、餐具等都可以买返去㗎!呢度楼底极高,就算放满唔同style嘅型格台櫈,例如有充满校园feel嘅家具,空间感都非常大,唔会感觉焗促! Chicken grilled baguette ($55)